Bebek sahibi olmada sorun yaşıyorsanız; tüp bebek merkezleri ve kısırlık tedavisi merkezleri, çocuk sahibi olmanıza yardımcı olabilecek farklı doğurganlık tedavi seçenekleri sunuyor. İster erkekte kısırlık sorunları ile kadında kısırlık sorunları ile ayrı ayrı, isterseniz de …
Devamı »Tag Archives: anasayfa
Erkekte Varikosel Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Scrotum (testis torbası), testisleri tutan deri kaplı bir kesedir. Aynı zamanda üreme bezlerine kan veren arterleri ve damarları da içerir. Testis torbasında bulunan bir damar anormalliği, erkekte varikosele neden olabilir. Bu rahatsızlık, srotumdaki damarların genişlemesidir. Varikosel, …
Devamı »PGT ve Genetik Testler
PGT ve Genetik Testler Tüp bebek tedavilerinde embriyo ana rahmine yerleştirilmeden kalıtsal ve genetik tarama yapılabilmesini sağlayan yönteme “Preimplantasyon Genetik Tanı” yani kısaca PGT denilmektedir. Genetik Testler Kalıtsal ve genetik risk taşıyan çiftlere uygulanmakta, çok sayıda embriyonun gelişimi sağlanarak bunlardan en kaliteli olanlarından …
Devamı »Tüp Bebekte Başarıyı Artırma
Tüp Bebekte Başarıyı Artırma Doğal yollarla gebelik yakalayamamış çiftlerin en çok başvurduğu yöntemdir, Tüp Bebekte Başarıyı Artırma da en yüksek oranlar aşağıdaki yöntemlerdir. Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) Her embriyodan bir hücre alınarak genetik inceleme yapıldıktan sonra sağlıklı embriyoların …
Devamı »Yardımcı Üreme Teknikleri
Yardımcı Üreme Teknikleri Teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesiyle birlikte tıp sektöründe de yeni Yardımcı Üreme Teknikleri bulunarak uygulanmaya başlanmıştır. Dolayısıyla yardımcı üreme teknikleri için önemli ölçüde mesafe almış ve yakın zamanlara kadar tedavisi imkansız vakalarda dahi başarılara imza atılmıştır. Infertilite yani kısırlık …
Devamı »Spermiogram (sperm tahlili)
SPERMİOGRAM (SPERM TAHLİLİ, SPERM TESTİ, MENİ TESTİ) 2 ila 4 günlük cinsel perhiz sonrasında yapılmakta olan testlerdir. Sağlıklı bir spermiogram neticesi alabilmek için sperm örneği testin yapılacağı laboratuara yakın yerde alınmalı ve 1 saati aşmadan laboratuara teslim …
Devamı »Vitrifikasyon (Hücre dondurma)
Vitrifikasyon (Hücre dondurma) Yardımcı üreme yöntem ve tekniklerinde insan hücreleri ve bilhassa embriyolarının kriyoprezervasyonunun üstlendiği görev önemlidir. “ Hücre Dondurma ” yönteminde iki tür teknik uygulanmaktadır: Yavaş kontrollü dondurma yöntemi ve Vitrifikasyon . Yavaş kontrollü dondurma tekniği ilk olarak kullanılan …
Devamı »Doğurganlığı Etkileyen Faktörler
Doğurganlığı Etkileyen Faktörler Sağlıklı yaşam biçimi davranışları bireyin hayata sağlıklı ve kendini daha iyi h1issedecek şekilde devam etmesini belirleyen davranışlardır. Hastalık ihtimaline karşı önlem olması dışında bireylerin ruh sağlığına da olumlu etki ederek mutlu hayatlar …
Devamı »Kısırlık Tedavisinde Aşılama IUI
Kısırlık Tedavisinde Aşılama IUI IUI yani “ Aşılama ”, erkekten kaynaklanan ve sebebi açıklanamayan kısırlık vakalarında tüp bebek tedavisinden önce uygulanan başlıca tedavilerden biridir. Kısırlığın sebebine yönelik değil, gebelik ihtimalini yükseltmeye yönelik bir tedavi yöntemidir. …
Devamı »Ne Zaman Doktora Başvurmalı
Ne Zaman Doktora Başvurmalı Kısırlık tanısı konulmadan önce normal süreci geçirmeli ve sabırlı olunmalıdır, Ne Zaman Doktora Başvurmalı sorusu yaş-belirli rahatsızlıklar- genetik yapıya göre değişkenlik göstermektedir. “ 1 yıldan önce kimler Doktora başvurmalı ?” Korunma yöntemlerini uygulamadan, …
Devamı »Kısırlığın Psikolojik Yönü
Kısırlığın Psikolojik Yönü Kısırlık tedavisi alan çiftler, bu tedavinin fiziksel ve psikolojik tüm etkilerini deneyimler ve büyük çoğunluğu fedakarlıklarla dolu bir süreç olduğu sonucunda birleşmektedir.Kısırlığın Psikolojik süreci uzun ve zorlu bir süreç olduğu için dikkatli …
Devamı »Erkeğe Bağlı Kısırlık
Erkeğe Bağlı Kısırlık Yapılan araştırmalara göre kısırlık problemi yaşayan çiftlerde problem % 20 oranında yalnızca erkekten kaynaklanmaktadır. Yine aynı araştırmalarda çiftlerin % 50 ila % 60 oranında Erkeğe Bağlı Kısırlık problemlerden biri olduğu görülmüştür. Sperm …
Devamı »Kısırlık Tanısı ve Teşhisi
Kısırlık Tanısı ve Teşhisi Kısırlık Tanısı ve Teşhisi öncesinde hastalar kendi üzerilerine düşen sorumlulukların bilincinde olmalıdır. Tedavi için yapılan test ve buna benzer işlemler bazı zamanlarda uzun süreçlere yayılabilir. Hastanın cinsel yaşamına dair öneriler doktorlarca …
Devamı »Kısırlık ile Başa Çıkmak
Infertilite – Kısırlık ile Başa Çıkmak ve Destek Infertilite-kısırlık tedavisinin zaman ve sonuçları değişkenlik gösterdiğinden dolayı çiftlerin Kısırlık ile Başa Çıkmak konusunda zaman zaman zorlandıkları bilinen bir gerçektir. Duygusal yoğunluğu azaltacak planlar yapmak çiftlere yardım …
Devamı »Açıklanamayan Kısırlık (İnfertilite )
Açıklanamayan Kısırlık (İnfertilite ) Çiftler için yapılan kısırlık incelemelerinde bilinen ihtimaller belirlenir ve en son Açıklanamayan Kısırlık (İnfertilite ) tanısı konulur. Bu örnekte sorun geciken gebelik de, ortaya çıkarılamamış bir sebep de olabilir. Elde edilen yeni imkanlar …
Devamı »Laboratuvar Tetkik Değerleri
Laboratuvar Tetkik Değerleri Aşağıdaki tabloda yer alan Laboratuvar Tetkik Değerleri sadece bir laboratuarda elde edilmiştir. Tüm laboratuarlar ele alındığında ortalama sonuçlar benzerlik göstermekle birlikte, bazı farklılıklar görmenin mümkün olacağı da akıldan çıkarılmamalıdır. TETKİK …
Devamı »Erkek Kısırlığı’nda Cerrahi Tedavi
Erkek Kısırlığı’nda Cerrahi Tedavi Son yıllarda yapılan araştırmalara göre daha önce % 30 ila % 40 olan Erkek Kısırlığı sebepli bebek sahibi olamama oranlarında artış görülmüştür. Doğuştan veya daha sonra meydana çıkan sperm kanallarındaki tıkanıklık, …
Devamı »Semen Analizi
Semen Analizi Erkek faktöründeki İnfertilite, cinsel güç ve boşalmadan bağımsız bir unsurdur ve yapılan testler neticesinde Semen Analizi ile en doğru kanıya ulaşılabilir. Geçmişte yalnızca kadın faktöründen kaynaklandığı düşünülen İnfertilite probleminin, ilerleyen tıp ve teknoloji …
Devamı »