PGT ve Genetik Testler Tüp bebek tedavilerinde embriyo ana rahmine yerleştirilmeden kalıtsal ve genetik tarama yapılabilmesini sağlayan yönteme “Preimplantasyon Genetik Tanı” yani kısaca PGT denilmektedir. Genetik Testler Kalıtsal ve genetik risk taşıyan çiftlere uygulanmakta, çok sayıda embriyonun gelişimi sağlanarak bunlardan en kaliteli olanlarından …
Devamı »Tag Archives: kadında kısırlık
Tüp Bebekte Başarıyı Artırma
Tüp Bebekte Başarıyı Artırma Doğal yollarla gebelik yakalayamamış çiftlerin en çok başvurduğu yöntemdir, Tüp Bebekte Başarıyı Artırma da en yüksek oranlar aşağıdaki yöntemlerdir. Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) Her embriyodan bir hücre alınarak genetik inceleme yapıldıktan sonra sağlıklı embriyoların …
Devamı »Tüp Bebekte Karşılaşılan Sorunlar
Tüp Bebekte Karşılaşılan Sorunlar Tüp bebek tedavisi aşamalarında çiftlerde ya da tek taraflı olarak bir çok olumsuz duruma rastlanılmaktadır. Karşılaşılan Sorunlar kısaca şu şekilde olmaktadır. Tedavinin İptal Edilmesi: Tüp bebek tedavisine giren hasta tedaviye istenen cevabı veremediğinde tedavi iptal edilebilir. …
Devamı »Yardımcı Üreme Teknikleri
Yardımcı Üreme Teknikleri Teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesiyle birlikte tıp sektöründe de yeni Yardımcı Üreme Teknikleri bulunarak uygulanmaya başlanmıştır. Dolayısıyla yardımcı üreme teknikleri için önemli ölçüde mesafe almış ve yakın zamanlara kadar tedavisi imkansız vakalarda dahi başarılara imza atılmıştır. Infertilite yani kısırlık …
Devamı »Tüp Bebekte Çoğul Gebelik
Tüp Bebekte Çoğul Gebelik Infertilite yani kısırlık uygulamalarında önem taşıyan komplikasyonlardan biri sıklıkla karşılaşılan çoğul gebelik durumudur. Dünya geneline bakıldığında ilerleyen anne yaşı ve yardımcı üreme tekniklerine büyük ölçüde bağlı olarak ikiz bebek doğum oranlarının arttığını görmekteyiz. Önlem alabilmek amacıyla embriyo …
Devamı »İlaçsız Tüp Bebek IVM
İlaçsız Tüp Bebek IVM IVM yani İlaçsız Tüp Bebek , 90’lı yılların sonuna doğru uygulanmaya başlanmış ve ilaç kullanmaksızın ya da kısa süreli ilaç kullanımıyla birlikte olgunlaşmamış yumurtaların dış ortamda olgunlaşmasını sağlayarak transfer edilmesini amaçlayan yönteme verilen …
Devamı »Mikro enjeksiyon Aşamaları
Mikro enjeksiyon Aşamaları Uygulanan tüp bebek tedavileri “Klasik Tüp Bebek” ve “ Mikro enjeksiyon ” olarak ikiye ayrılmaktadır. Laboratuar uygulamalarındaki farklılıklardan dolayı tedavi şekilleri farklıdır. Yumurtalıkların hazır hale getirilmesi hastaya göre değişiklik göstermektedir ve yine hastanın özellikleri gözetilerek …
Devamı »Mikroenjeksiyon Nedir
Mikroenjeksiyon Nedir Mikroenjeksiyon yöntemi, sperm sayısı ve hareketliliği az olan, spermlerinde şekil bozukluğu olan erkeklerin de çocuk sahibi olabilmesi için bir çığır açmış ve bu rahatsızlığı yaşayan tüm erkeklere umut olmuş bir yöntemdir. Erkek kısırlığında …
Devamı »Tüp Bebekte Ampirik Tedaviler
Tüp Bebekte Ampirik Tedaviler Tüp bebek denemelerinde tekrarlayan uygulamalar sonucunda da başarı sağlayamayan çiftler alternatif tedavi beklenti ve arayışlarına girmektedirler.Tıp dilinde “ Ampirik Tedaviler ” olarak nitelendirilen ve bilimsel geçerliliği ya da uygulanabilirliği kanıtlanmamış yöntemler için çoğu …
Devamı »Tüp Bebek Nedir
Tüp Bebek Nedir ? Klasik yollarla ya da küçük tedavilerle gebelik sonucuna ulaşamayan çiftler için uygulanan tüp bebek yöntemi, erkek ve kadından alınan üreme hücrelerinin dış ortamda döllenerek tekrar rahme yerleştirilmesi operasyonudur. Tüp bebek yöntemi, tıpkı insan …
Devamı »Kısırlık Tanısı ve Teşhisi
Kısırlık Tanısı ve Teşhisi Kısırlık Tanısı ve Teşhisi öncesinde hastalar kendi üzerilerine düşen sorumlulukların bilincinde olmalıdır. Tedavi için yapılan test ve buna benzer işlemler bazı zamanlarda uzun süreçlere yayılabilir. Hastanın cinsel yaşamına dair öneriler doktorlarca …
Devamı »Açıklanamayan Kısırlık (İnfertilite )
Açıklanamayan Kısırlık (İnfertilite ) Çiftler için yapılan kısırlık incelemelerinde bilinen ihtimaller belirlenir ve en son Açıklanamayan Kısırlık (İnfertilite ) tanısı konulur. Bu örnekte sorun geciken gebelik de, ortaya çıkarılamamış bir sebep de olabilir. Elde edilen yeni imkanlar …
Devamı »Kısırlık Tedavisi ve İlaçları
Kısırlık Tedavisi ve İlaçları Infertilite- Kısırlık Tedavisi kişisel özelliklere göre değişiklik gösteren bir tedavidir. Çiftlerin yaşı, ne kadar infertil olunduğu ve sebebi gibi faktörler tedavide belirleyici unsurlardır. Bu rahatsızlığın bazı nedenleri iyileştirilemez fakat yardımcı üreme tedavileri …
Devamı »Kısırlık Nedenleri
Kısırlık Nedenleri İnsanda üreme sistemi yapı olarak karmaşıktır. Kısırlık Nedenleri de farklı sebeplerden olabilir. Gebelik elde edebilmek için yumurtlama ve döllenme süreçlerinin kusursuz bir şekilde işlemesi gerekmektedir. Beyinde bulunan Hipofiz bezi yumurtalıklara döllenme için her …
Devamı »GDO Ve Kısırlık
GDO Ve Kısırlık GDO’lu Ürünlerin Kısırlık ile İlişkisi var mı? GDO Ve Kısırlık arasında bir ilişki var mı? GDO’lu ürünler kısırlık yapar mı? GDO Nedir? “Genetiği Değiştirilmiş Organizma” tabirinin kısaltılmış halidir. Canlının genetik mirasında yer almayan …
Devamı »Stres ve Kısırlık
Stres ve Kısırlık Stres ve Kısırlık arasındaki ilişki: Stres vücuttaki organların çoğunda artarak devam eden uyarılmalara sebep olan, kişinin kendisine bir tehdit veya zararlı gördüğü durumlardır.Organlarda uyarılma artışına sebep olan durum adrenal bezlerin salgıladığı hormonlar …
Devamı »Kısırlık Ne Demek
Kısırlık Ne Demek Kısırlık – İnfertilite Nedir? 1 yıl boyunca korunma yöntemlerine başvurmadan düzenli ilişkiye giren çiftlerin gebelik elde edemediği durumlarda Infertilite – Kısırlık ihtimali gündeme gelir. Çiftlerden kadının hiç gebeliği olmamasına “Primer Infertilite”, normal ve …
Devamı »Kısırlıktan Korunma
Kısırlıktan Korunma Erkekten kaynaklanan yani “Infertilite” kısırlıkların çoğu tedavi edilememektedir. Buna karşın bu ihtimali artıran bazı etken ve alışkanlıklardan uzak durarak Kısırlıktan Korunma sağlanabilir. Alkol ve sigara kullanımından kaçınmak kısırlığa karşı başlıca korunma yöntemlerindendir. Bunun dışında …
Devamı »